WORMUP, ČERVÍCI S KARI, 20 G
Detailní popis produktu
Jeden by řekl, že jedlý hmyz je úplně samozřejmou součástí jídelníčku v Asii. Když však člověka z těchto končin potkáme na naší ochutnávce, ťuká si překvapeně na hlavu stejně jako každý Evropan, cože to nabízíme za nezvyklosti. Takže to s tou rozšířeností jedlého hmyzu asi nebude zas tak horké.
Na popud toho jsme se rozhodli využít právě tradiční indické koření a zakomponovat ho do Křupavých červíků. Troufáme si říct, že to dopadlo báječně.
Koření
Tuto příchuť našich sušených červíků jsme do sortimentu zařadili později. I přesto si pomalu vydobývá přední pozice a je čím dál oblíbenější. V našem podání je kořenění vždy velice jemné. Také v tomto případě je kari pouze lehkým doplněním základní chuti Křupavých červíků.
Věděli jste, že kari je druhová směs koření? Skládá se z hořčice, koriandru, kurkumy, zázvoru, pískavice, kopru, pepře černého, chilli a kukuřičné mouky.
Použití
Křupaví červíci jsou hotový, tepelně opracovaný produkt z jedlého hmyzu, který je možné ihned po rozbalení jíst. Tato varianta Křupavých červíků je ideální jako pochoutka na rodinnou oslavu, firemní večírek, nebo kdekoli, kde chcete udělat dojem. Výborně se také hodí k dýňové polévce místo krutonů.
Křupavé červíky s kari najdete také jako součást degustačního balení Křupavých červíků spolu s dalšími produkty z hmyzu s příchutí slané skořice, chilli, soli a česneku.
Způsob přípravy
Červíci pocházejí z českého chovu. Před jejich zpracováním prochází několikadenní hladovkou, aby se důkladně očistili. Poté je krátce povaříme, usušíme a nakonec okořeníme. Vše děláme s maximální pozorností na kvalitu a zachování výživových hodnot.
Kde se červíci chovají
Naše larvy potemníka moučného pocházejí z certifikované farmy na Moravě, která splňuje veškeré hygienické požadavky. Chovají se v plastových přepravkách s obilným šrotem. Čas od času je jim dodaná čerstvá zelenina jako zdroj vody. Chov je velice suchý, čistý a důkladně větraný.
Zajímavostí je, že podle legislativy spadá jedlý hmyz do kategorie hospodářských zvířat. S ohledem na to je hmyz nejčistěji chované i zpracovávané hospodářské zvíře. Na jeho chov se spotřebuje mnohonásobně méně vody, krmiva i půdy, než je to v případě jiných hospodářských zvířat.
Trvanlivost
Minimální trvanlivost Křupavých červíků je 2 roky od data výroby.
Složení
Křupaví červíci s kari se skládají z larev Potemníka moučného (96%) (alergen korýši), soli (2%) a kari (2%) (hořčice, koriandr, kurkuma, zázvor, pískavice, kopr, pepř černý, chilli, kukuřičná mouka).
Výživové údaje na 100g | |
---|---|
Energetická hodnota | 2125 kJ / 509 kcal |
Tuky (mastné kyseliny) | 29 g |
- z toho nasycené | 7 g |
- mononenasycené | 15 g |
- polynenasycené | 7 g |
Sacharidy | 3,5 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 58 g |
Sůl | 2,2 g |
WormUP
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.