MENDELOVA UNIVERZITA, HIBERNAL 2022, SUCHÉ, 0,75 L
Související produkty
Detailní popis produktu
ZATŘÍDĚNÍ:
Přívlastek: Moravské zemské víno
Původ: ČR
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: Mikulovská
Vinařská obec: Lednice
Viniční trať: Na Valtické
ANALYTIKA:
Odrůda: Hibernal
Řada: Student
Obsah alkoholu: 12,5 % obj.
Zbytkový cukr: 1,5 g/l
Celkový obsah kyselin: 7,3 g/l
Celková produkce vinařství: 10 000 lahví
Počet vyrobených lahví odrůdy Hibernal: 1 000 ks
Expozice a nadmořská výška: jihozápad 170 – 200 m n. m.
Půdní složení: hlinito-písčitá
Systém tažení révy: rýnsko-hessenské – 4 400 hlav / ha
Stáří vinice: 9 let
Výnosnost: 12 t/ha
Sběr hroznů: ruční sklizeň
VINIFIKACE:
Cuvée: Smíchání hroznů i hotového vína HIB + SG 70:30
Kvašení: Vlastní zákvas, fermentace trvala 11 dnů
Zrání: v tancích 3 měsíce na jemných kalech
Technologie výroby: Reduktivní v nerezových tancích
Lahvování:
Uzávěr: šroub
PÁROVÁNÍ S JÍDLEM: Vhodné jako aperitiv pro nejen slavnostní příležitosti. Díky své komplexní chuti a příjemné kyselince krásně doplní mnohé lehké pokrmy, plody moře, ryby.
Zahradnická fakulta MENDELU obhospodařuje 6 hektarů vinic. 2 hektary tvoří vinice pro komerční výrobu, kde mezi hlavní odrůdy patří Hibernal, Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Pálava, Tramín červený a Sauvignon. 4 hektary tvoří genofond.
Hibernal má jemné Sauvignonové tóny, příjemné kyseliny. Charakterové chuťové vlastnosti – zralá broskev, grapefruit, ostatní citrusy, kořenité tóny, černý bez, černý rybíz.
Hibernal je bílá interspecifická odrůda vzniklá křížením odrůd Seibel 7053 x Ryzlink rýnský. Do Státní odrůdové knihy byla zapsaná v r. 2004. Vyšlechtěna v Geisenheimu (SRN) šlechtitelem prof. Helmutem Beckerem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vinařství Mendelova Univerzita |
---|---|
Barva: | Bílé víno |
Přívlastek: | Zemské víno |
Cukernatost: | Suché |
Objem: | 0,75 L |
Řada: | Student |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.