MASTER VIETNAM
KÁVA
Kávu do Vietnamu přivezl v roce 1857 francouzský katolický kněz v podobě jediného stromu Coffea arabica. Nápoj byl přijat s regionálními obměnami. Vzhledem k omezené dostupnosti čerstvého mléka, protože mlékárenský průmysl byl teprve v plenkách, začali Francouzi a Vietnamci používat slazené kondenzované mléko s tmavě praženou kávou. V roce 1908 byly zavedeny dvě nové odrůdy kávy: liberica a robusta, z nichž druhá je dnes ve Vietnamu zdaleka nejoblíbenější a tvoří 97 % produkce.
Vietnamská káva je silnější, výraznější a hustší než běžná překapávaná káva. Důvodem je způsob přípravy. Zrnková káva, pražení, velikost mletí, doba louhování a způsob servírování - to vše má vliv na výslednou chuť.
ČAJE
Vietnam má více než 2000letou historii pěstování čaje a je jednou z největších a nejstarších zemí produkujících čaj na světě. Vietnamské čaje mají velmi specifickou a jedinečnou chuť, kterou lze popsat jako směs tchajwanských oolongů, čínských a indických černých čajů a indických a cejlonských zelených čajů - s velmi intenzivní chutí, odvahou, hřejivostí a barevnými tóny, které dokonale odpovídají jejich terroir.
Nákupem čajů Master Vietnam zároveň podporujete vietnamské lokální farmáře, které sami vybíráme. Čaje jsou ručně sbírané nejvyšší kvality.